hd umweltschutz zwei hunde

Hållbarhetsinitiativ

Vårt engagemang och ansvar sträcker sig längre än matskålen.

Interquell Petfood har stått för hälsosamt och varierat djurfoder i generationer och tar ansvar för människor, djur och miljö.
Vi älskar djur och respekterar naturen. Det är därför vi vill göra det möjligt för varje husdjur att leva ett långt, hälsosamt och lyckligt liv. Varje dag arbetar vi för att producera ett artanpassat, hållbart djurfoder. Och under vårt arbete vill vi lämna minsta möjliga ekologiska fotavtryck. Råvarorna från produktionsdjur köper vi främst in regionalt. Vi utvecklar även nya produkter med alternativa proteinkällor som insekter. Vi stödjer aktivt djur- och artskydd och fokuserar på innovativa projekt för skydd av hus-, produktions- och vilda djur. Vi uppmuntrar även användning av kontorshundar. På vårt huvudkontor i Wehringen bidrar redan 21 hundar till en trevlig arbetsmiljö.

Av övertygelse ...

... vill vi vara ett hållbart företag

content nachhaltikeit_georg mueller

Georg Müller VD

Som familjeföretag i tredje generationen tar vi vårt ansvar och vill ge ämnet hållbarhet på Interquell Petfood en strategisk inriktning. Vårt hållbarhetsinitiativ är ett integrerat koncept och en central motor för en dynamisk och framgångsrik företagsutveckling med målet en mer hållbar framtid.

Andreas Müller, projektledare för hållbarhetsinitiativet

Som en del av den unga generationen i vårt familjeföretag är hållbar utveckling i harmoni med vår planet och vårt samhälle väldigt viktigt för mig. Denna stora och generationsöverskridande utmaning måste nu tacklas steg för steg. På så sätt vill vi leva upp till vårt ansvar gentemot våra kunder och medarbetare, husdjuren, men givetvis även alla andra intresseorganisationer och kommande generationer.

content nachhaltikeit_andreas mueller

Av kärlek till miljön ...

... startade vi ett hållbarhetsinitiativ

Med stöd av en hållbarhetsexpert grundade Andreas Müller som projektledare ett hållbarhetsinitiativ år 2020. Sedan dess har organiserade team utarbetat miljöskyddsåtgärder och hållbara projekt för alla Interquell Petfood-företagsområden, som sedan implementeras steg för steg.

Exempel på miljöskyddsåtgärder hos Happy Dog