Premium Dog Food Made in Germany

Vårt näringskoncept

Naturligtvis bara det bästa för din fyrbenta vän med Happy Dog Natural Life Concept®

Framgångsreceptet för vårt Premium-hundfoder bygger på tre pelare:

Naturliga ingredienser

av högsta kvalitet är grunden för våra artanpassade och balanserade recept

Perfekta recept

som uppfyller din hunds behov och krav optimalt

Skonsam bearbetning

utan tillsatser av konstgjorda konserveringsmedel och kontrollerade av ett oberoende organ

Med denna filosofi har vi tillverkat våra Happy Dog-produkter i Wehringen i Bayern i över 50 år. Men exakt vad finns i våra produkter?

Rätt mängd kött

Kött och värdefulla animaliska proteiner av bästa kvalitet är på grund av de essentiella aminosyrorna den viktigaste ingrediensen i vårt foder.I Happy Dog torrfoder ligger denna andel av det totala proteinet på

upp till 90 %

Vi tar naturen som förebild

Happy Dog Natural Life Concept® erbjuder din hund en näringsfysiologiskt lämplig kombination av essentiella näringsämnen med naturliga ingredienser. På så sätt stöds ämnesomsättningen och hela kroppen optimalt och artanpassat – näringsfysiologiskt bevisat enligt naturens modell.

Förutom huvudingrediensen kött och, beroende på sort, olika kolhydratkällor från närodling innehåller Happy Dog-torrfodret naturliga ingredienser som örter, linfrö eller havsalger. För att främja ämnesomsättningen på ett optimalt och artriktigt sätt är naturprodukter med hälsofrämjande egenskaper oersättliga. På så sätt förses din hund med allt som organismen holistiskt har nytta av – från ett starkt immunförsvar till en frisk päls!
Naturligtvis väljer vi de hälsosamma ingredienserna från naturen till vårt Premium-hundfoder baserat på om de har positiva effekter på hälsan hos din lurviga vän och kombinerar dem till en optimal näringsblandning. Därigenom kan du vara säker på att din hund varken får för lite eller för mycket näring och att inga bristsymtom uppstår.

Happy Dog-näringskonceptet och dess hälsofrämjande egenskaper:

Utvalda örter

Hjälper hunden naturligt – bra för mage, tarmar, cirkulation och andningsvägar

Äpple

Pektinhaltiga fibrer säkerställer en välfungerande matsmältning och en stabil tarmflora

Ingefära

För att stärka immunsystemet och rörelseorganen

Havsalger

Naturlig leverantör av ett brett utbud av essentiella näringsämnen, t ex mineraler och aminosyror – för mer välbefinnande och en glänsande päls

Grönläppad nyzeeländsk mussla

Rik på glykosaminoglykaner för att stödja leder och ledvätska och därför bra för rörelseorganen

Linfrö & solrosolja

Rik på essentiella omega-3- och omega-6-fettsyror, för en reglerad matsmältning och en glänsande päls

Jäst (torkad)

Mannanoligosackarider (MOS) och nukleotider från jästcellväggar är bra för ett starkt immunsystem (nukleotider hjälper till att regenerera DNA)

Hefe (torkad)

För att stödja en stabil tarmflora

Väl omhändertagen

Vitaminer, mineraler och spårämnen samt fett, protein, råfiber och kolhydrater är viktiga för våra hundar. Våra balanserade och varierade recept säkerställer en tillräcklig tillgång på dessa ämnen och kompletteras med ett stort antal hälsosamma naturliga ingredienser.
Vi tar naturen som förebild och förfinar våra hundfoderrecept med hälsosamma lokala örter. Till varje Happy Dog-foder hittar du detaljerad information om sammansättningen på förpackningen eller på vår hemsida, som berättar vilka ingredienser som finns i respektive foder. Beroende på vilken hälsoaspekt du vill stödja kan du välja ditt foder därefter.

Exempel från vårt helfoder som illustration

Happy Dog-torrfodret Medium Adult från fit & vital-linjen har följande sammansättning:

Sammansättning

Animaliskt protein* (14 % fjäderfä, 4 % lamm), majs, majsmjöl, rismjöl, korn, fiskmjöl (5 %, varav 50 % laxmjöl), fjäderfäfett, hemoglobin*, hydrolyserad lever, solrosolja, betor fruktkött* (avsockrad), äppelrester , kaliumklorid, rapsolja, jäst, natriumklorid, tång*, linfrö (0,16%), torkat hela ägg (0,12%), musselmassa* (0,02%), jäst* ( extrakt), mjölktistel, kronärtskocka, maskros, ingefära (0,013%), björklöv, nässlor, kamomill, koriander, rosmarin, salvia, lakritsrot, timjan (totalt torkade örter: 0,16%)
Metaboliserbar energi: 1550 KJ/100g; 3710 Kcal/kg
*) torkat

Linfröna i fodret är till exempel rika på omega-3 och omega-6 fettsyror och har ett högt innehåll av lecitin och vitamin E. Detta kan ha en positiv effekt på hud och päls och ha en antioxidativ effekt. Dessutom är köttet från den grönläppade musslan rikt på glykosaminoglykaner och är därför bra för lederna och ingefäran stödjer immunsystemet.
Med vårt hälsosamma helfoder får din fyrbenta vän allt den behöver. Beroende på vilka speciella behov din hund har kan du välja rätt foder från vårt sortiment. Om du känner dig osäker på vilket foder du ska välja ger våra näringsexperter gärna dig råd.

Slutsats

Bra hundfoder måste trots allt kunna mycket mer än bara göra hunden mätt! Därför innehåller de balanserade hundfodren från Happy Dog utöver de animaliska proteiner som är essentiella för hunden och de viktiga fibrerna även naturliga örter. På så vis håller din fyrbenta vän sig vital och frisk hela livet!