Premium Dog Food Made in Germany
Happy Dog

VET Fibre Mix

60940HD
  • För känsliga hundar
  • Med speciella tarmstabiliserande kulturer
  • Förbättrar tarmfloran
  • Mag- och tarmvänligt
Produktbeskrivning

VET Fibre Mix är idealisk för att stabilisera en fysiologisk matsmältning. Prebiotiska fibrer som pektin, högt fiberinnehåll och användning av
mannanoligosackarider (MOS) från jästcellväggar stödjer en balanserad tarmfunktion och återhämning av tarmfloran. Serveringen av VET Fibre Mix i pulverform möjliggör en
optimal dosering – även med små mängder.
Cellulosa har flera egenskaper som kan verka fördelaktigt på matsmältningen. Som osmältbara fibrer förblir cellulosa kvar i tarmen och ger volym till tarminnehållet utan att leverera energi. Därigenom ger cellulosa en god mättnadskänsla och främjar en sund tarmrörelse och välfungerande matsmältning. Dessutom har cellulosa en fördelaktig effekt vid diarré eftersom den kan binda vatten i tarmen mycket bra.

Pektin är en av de så kallade prebiotika, eftersom det fermenteras mikrobiellt av tarmbakterier i tjocktarmen (= lösliga fibrer). Tarmbakterierna fermenterar fiberkomponenter, varigenom gynnsamma metaboliska produkter, såsom fettsyror, uppstår som stödjer en sund tarmflora: Sjukdomsframkallande bakterier kan inte sätta sig fast i tarmen lika bra och sätta tarmfloran i obalans. Dessutom stödjer pektin regenerering av tarmslemhinnan.

Loppefrön (psyllium) är också ett prebiotikum som är särskilt lämpligt vid diarré, eftersom det kan binda mycket vatten och även toxiner. Loppefrön är också kända för att vara bra matsmältningsstöd för människor. De sväller i vätska och bildar ett geliknande slem som skyddar tarmslemhinnan. Denna egenskap är särskilt viktig vid inflammatoriska tarmsjukdomar.

Andra komponenter i fodertillskottet är MOS (mannanoligosackarider) och FOS (frukto-oligosackarider), t.ex. inulin. De kemiskt klingande termerna är baserade på naturliga komponenter från jästcellväggar och vegetabiliska fibrer. De främjar hälsofrämjande tarminvånare, t.ex. mjölksyrabakterier som näringsämnen och bidrar till deras tillväxt. På detta sätt stödjer MOS och FOS en hälsosam balans i tarmfloran.

Tilläggsfoder för vuxna hundar.

Utfodringsrekommendation

1 drygt mått (i förpackningen) motsvarar ca 5 g. Anpassa långsamt till den angivna dagliga mängden. En för snabb introduktion med full dosering kan ha en oönskad effekt på djurens avföring. Att börja med små, dagligen ökande mängder upp till den rekommenderade dagliga mängden möjliggör en optimal, gradvis anpassning av tarmfloran och tarmens anpassning-rörlighet till det ökade fiberinnehållet. Infasning bör ske under cirka 7 dagar. Dela den rekommenderade dagliga mängden jämnt mellan måltiderna. När du använder torrfoder rekommenderar vi att du blötlägger maten med ljummet vatten i förväg. Blötlägg pulvret med ljummet vatten före utfodring och blanda det sedan med den torra eller fuktiga maten. För exakt dosering väg den rekommenderade mängden med våg.

Rekommenderad daglig fodermängd för hundar och katter

Kroppsvikt (kg) Minsta mängd per dag (g) Maximal mängd per dag (g) Vattenmängd (ml)
3-4 1,5 - 2 3 - 4 20 - 40
5-10 2,5 - 5 5 - 10 25 - 100
15-20 7,5 - 10 15 - 20 75 - 200
25-30 12,5 - 15 25 - 30 125 - 300
30-40 15 - 20 30 - 40 150 - 400
50-60 25 - 30 50 - 60 250 - 600
Sammansättning

Cellulosa, psyllium, pektin (10,0%), solrosolja, cikoriarot *, jäst * (extrakt 1,0%; motsvarar MOS 0,2%)

*torkad

Analytiska beståndsdelar

Råprotein 2,5%, råfett 3,9%, råfiber 44,5%, råaska 0,9%, natrium 0,1%

Tillsatser

ingen

Reviews
Ähnliche Produkte

Ähnliche Produkte

Happy Dog
VET Diet Intestinal våtfoder
Veterinärmedicinskt specialfoder vid absorptionsstörningar i tarmen
Happy Dog
VET Diet Intestinal Low Fat torrfoder
Veterinärmedicinskt specialfoder för matsmältningsbesvär av fett
Happy Dog
VET Diet Intestinal torrfoder
För reglering av akuta och kroniska gastrointestinala problem